dantel modelleri

Sülfatsız Şampuan Nedir? – Bakımlı Kadın

Sülfat içermeyen şampuanlar cildi ve cilt için gerekli yağları korurken, kir ve yağları çıkararak cildi temizler. Aynı zamanda sülfatsız şampuanlar kullanım sırasında daha az köpürür ancak bu şampuanların köpürmesinin az olması sülfatsız şampuanların cildi ve cildi temizlemediği anlamına gelmez.

Hindistan cevizi ve diğer doğal yağları içeren sülfatsız şampuanlar, doğal ve bitkisel olduğu için saçları temizler, nemlendirir, besler ve canlandırır, aynı zamanda egzama, alerji, çatlak gibi ciltte oluşan birçok zararlı etkiyi de önler.

En Önemli Etkisi: Kullanım sırasında saçtan kolayca temizlenen sülfat içermeyen şampuanlar, saçların daha kolay ve rahat taranmasını sağlar.

Bu sülfatsız şampuan nedir?

Konudaki Başlıklar

Sülfat içermeyen şampuanlar, hasar görmüş, bakıma ihtiyaç duyan, kuru, hassas ve kırılmış saçlara uygulandığında saç derisine zarar vermeden saçları onarır ve saçları temizler.

Boyalı saçlara uygulandığında saçın rengini ve parlaklığını koruyarak sağlıklı, yumuşak bir görünüm sağlayarak daha uzun süre kullanılmasına olanak tanır. Ayrıca saçları nemlendirerek kepek, saç dökülmesi gibi birçok sorunun ortadan kaldırılmasına yardımcı olur ve saçların nazik bir şekilde temizlenmesini sağlar.

Saç Bakım Ürünleri kategorimize de göz atmak isteyebilirsiniz 🙂

Sülfatın dezavantajları nelerdir?

Sülfat saça hızla etki eder ve çok köpürür ancak saç derisine zarar verir ve saçtaki doğal yağı yok eder. Bu nedenle egzama, kaşıntı, pullanma, kepek gibi birçok soruna neden olur.

Sülfatlı şampuandan kimler uzak durmalı?

Egzama, saç derisi problemi, saç dökülmesi, kepek ve saç derisi kuruluğu yaşayanların özellikle sülfatlı şampuanlardan uzak durması gerekiyor. Ancak saçları zarar görmüş, ağarmış veya boyalı kadınların sülfat şampuanı kullanmaması gerekir.

Sülfatlı Şampuanların Zararları

Sülfatlı şampuanlar; Cildi temizlerken bakteri, kir ve cilt atıklarının vücudumuzdan hızla uzaklaştırılmasında etkilidir. Vücudumuzdaki yağ ve kiri temizlerken aynı zamanda cilt için gerekli olan faydalı yağları da uzaklaştırarak cilde zarar verir. Bunun sonucunda ciltte egzama, çatlak ve yarıklar, kaşıntı, cilt kuruluğu ve alerjik durumlar ortaya çıkar.

Güzel bir alıntıyla devam edelim;

Herhangi bir organik, doğal sağlık ve güzellik ürününe baktığınızda, ürünlerin üzerinde “sülfat içermez” damgasını göreceksiniz. Peki sülfatlar tam olarak nedir? Daha da önemlisi onların sorunu ne?
Sülfatlar, kükürt içeren mineral tuzlarından yapılan agresif deterjanlardır.

En yaygın olanları Sodyum Lauril Sülfat (SLS) ve Sodyum Laureth Sülfattır (SLES). Sülfatlar 1930’larda modern sağlık ve güzellik endüstrisinde devrim yarattı. Hepsinden önemlisi, temiz olmakla bağdaştırdığımız köpüklü sabun köpüğünün sorumlusu onlardı. Sülfatlar artık evde en yaygın kullanılan kimyasallardan biri olduğundan, sülfatların hem sağlığımız hem de güzelliğimiz üzerinde olumsuz etkileri olduğunu anlamaya başlıyoruz.

SÜLFATLAR NASIL ÇALIŞIR?
Sülfatlar yüzey aktif maddelerdir; hem yağı hem de suyu çekebilen moleküllerdir: Molekülün bir ucu yağlı topraklara, diğer ucu ise suya bağlanır. Sülfatlar güçlü, ucuz ve her yerde bulunur; yalnızca şampuan, yüz temizleyici ve diş macununda değil, aynı zamanda ev temizleyicilerinde, çamaşır deterjanlarında ve bulaşık sabununda da kullanılır. Sülfatlar etkilidir ama aynı zamanda agresiftir.

Cildimizde ve saçlarımızda bulunan çok değerli yağ moleküllerini çözerek cildin aşınmasına, incelmesine, kurumasına, çatlamasına ve hatta daha fazlasına neden olarak egzamaya neden olabilirler.
Sülfatlar, doğal anti-mikrobiyal peptitleri, proteinleri ve suya dayanıklı yağları gidererek cildin hayati nemini yok eder; Bu da cildimizi ve saçımızı zararlı mikroplara, alerjenlere ve çevre kirliliğine açık hale getirir. Zararlı kimyasallar daha sonra cildin üst katmanlarına nüfuz ederek tahrişe ve lezyonlara neden olabilir.

kaynak: @cosmo_lab_evolvy

2 yıl önce güncellendi.

Yorum yapın