dantel modelleri

Gebelik Hesaplama Cetveli Nedir ve Ne İşe Yarar?

Hamileliğin ilk iki haftasına kadın rahminin hamileliğe hazırlanması için geçen süre denir. Bebek oluşumu hamileliğin 3. haftasında gözlenir ve dolayısıyla 3. hafta bebeğin 1. haftasına denk gelir. Doğum 38. ve 41. haftalar arasında gerçekleşir. 38. haftadan önce gerçekleşen doğumlara erken doğum denir. 41. haftadan sonra geç doğum kabul edilir.

Gebelik Hesaplama Cetveli Nedir ve Ne Ise YararHamilelik hesaplayıcı nedir ve ne işe yarar? 1″ class = “wp-image-345074” title = “Hamilelik hesaplayıcı nedir ve ne işe yarar? 1″ size=”(max-width: 650px) 100vw, 650px”/ >Gebelik Hesaplama Tablosu Nedir ve Ne İşe Yarar?

Gebelik Hangi Tarihlere Göre Hesaplanır?

Kadınlar için tarihler netleştiğinde süreç daha sorunsuz hale gelir. Karışıklığı önlemek için hazırlanan gebelik hesaplama tabloları, hamileliğinizi ay ay hesaplayabileceğiniz özel cetvellerdir. Bebeğin hamileliğin hangi haftasında, kaç gram ağırlığında olduğu gibi bilgiler gebelik hesaplama tabloları aracılığıyla ortaya çıkar.

Gebelerin gebeliklerinin ne zaman biteceğine ilişkin yaptıkları hesaplamalara gebelik hesaplamaları denir. Gebelik hesaplaması son adet tarihi dikkate alınarak yapılır. Doğum tarihi, son adet tarihinden itibaren 280 gün eklenerek belirlenir. Ancak burada unutulmaması gereken şey, detaylı hesapların kesin bir doğum tarihi veremeyeceğidir. Doğumlar ortalama 1 hafta geç ya da erken gerçekleşebilir.

Hamilelik hesaplama tablosu ve tablosunda adet süresi 28 gün olarak alınmaktadır. Adet döngüsü düzensizlik göstermeye başlarsa tahminlerden sonuç almak zorlaşabilir. Adet dönemleriniz düzensizse veya en son ne zaman adet olduğunuzu hatırlamıyorsanız ultrason sonuçları daha doğru olabilir. Ultrason muayeneleri sonrasında doktorunuz size kaç haftalık hamile olduğunuz konusunda bilgi verebilir. Bu sayede daha sağlıklı sonuçlar elde edilebilir.

Hamilelik Hesaplama İpuçları

Anne adayının son adet tarihinin net olarak bilindiği durumlarda gebelik hesaplaması yapılabilir. Bu tarihlere cumartesi denir. Son adet tarihinden sonraki güne bakılarak yapılır. Hamile kadınların bu tarihi mutlaka bilmesi gerekir. Trimester dönemi 9 aylık gebelik döneminin her 3 aylık dönemine verilen isimdir. Hesaplamalar 3’er aylık periyotlar halinde de ele alınabilmektedir. Bebeğin gelişimini tam olarak anlayabilmek için süreci bu şekilde bölmek faydalı olabilir.

İlk trimester süreci ilk 3 aydır. 0-13 hafta olarak ifade edebileceğimiz bu dönemde bebeğin kasları, kemikleri ve organları oluşmaya başlar. Fetüs haline gelen bebeğin kol ve bacaklarının, kalbinin, böbreklerinin ve başının gelişmeye başlamasıyla birlikte önemli bir süreç olarak öne çıkıyor. Omurga, baş ve sırt ideal formuna kısa sürede kavuşur. Sırtın düzleştirilmesi boynun daha belirgin olmasını sağlayabilir.

Bebek yüz hatlarının ilk üç aylık dönemde belirginleşmeye başladığı bilinmektedir. Ayrılan gözler bir araya gelmeye başlar ve kulağın iç yapısı öne çıkar. Göbek kordonu bebeğin oksijen, besin ve kan taşıyarak beslenme sürecine başlamasına yardımcı olur. Süre sonunda bebeğin büyüklüğü de belirlenebilir.

İkinci üç aylık dönemde 14. haftanın sonu ve 27. hafta vardır. Bu süreçte bebeğin organlarının gelişimi de devam eder. Gözler ideal pozisyonuna ulaşmış gibi görünür ve göz kapakları daha belirgin hale gelir. Bebeğin cildini kaplayan verniks adı verilen tabaka, cildin ısı dengesini ortaya çıkarır.

Gebelik Hesaplama Türleri

Cildi pembe olan bebeklerin lanugo adı verilen ince tüyleri vardır. Hamilelik belirtileri özellikle ikinci trimesterde oldukça yoğun hissedilmeye başlayabilir. Bebek kilo almaya başladıkça anne adaylarında da kilo alma gibi belirtiler görülebilir. Bu dönemde gebelik belirtileri yakından takip edilmeli ve acil durumlarda gecikmeden müdahale edilmelidir.

Gebelik haftasına göre gebelik hesaplaması yapmak mümkündür. Hamileliğin aylar yerine haftalar halinde hesaplandığı görülüyor. Gebelik haftalarına göre hesaplama yapmak anne adayları için en yakın tarihleri ​​ortaya çıkarabilir. Ayrıca cinsel ilişki tarihine göre de gebelik hesaplaması yapılabilmektedir. Gebeliğin ilişki tarihinde başladığı düşünülse bile bu düşüncenin aksine gebeliğin başladığı tarih olarak son adet tarihinin ilk günü dikkate alınmalıdır.

İlişkiden 4-5 gün sonra aktivitesini kaybetmeyen spermler ortaya çıkar. Yumurta aynı zamanda 24 saat boyunca aktif kalma özelliğine de sahiptir. Gebelik tarihinin ilişki gününde mi yoksa daha sonra mı gerçekleştiği net olarak belirlenememektedir. Bu nedenle bir önceki adet döneminin ilk günü, hamilelik tarihlerinin dikkate alındığı hesaplama uygulamasını da beraberinde getirir.

2 yıl önce güncellendi.

Yorum yapın