Girişimcilikte İlk Adımlar – Bakımlı Kadın

Acemi işadamları kendi işlerini nasıl açacaklarını ve “tükenmemeyi” merak ediyorlar. www.girisimcilik.gen.tr adlı girişimcilik sitesinde deneyimsiz girişimcilerin kendi işlerini nasıl kuracaklarını anlayabilecekleri özel bir dizi rehber bulunmaktadır. Bunlar arasında aşağıdaki gibi kurallara dikkat edilmelidir:

Çalışma, hedef kitlenin belirlenmesi. Müşterilerinizi bulmak bir işadamı için çok önemli bir görevdir. Hangi kişilerin mal veya hizmet satın alacağını ve bunların akışının nasıl artırılacağını bulmak gerekir. Ekip seçimi. Güvenebileceğiniz güvenilir, sorumlu kişilerden oluşan bir ekip oluşturmak ve bir araya getirmek savaşın yarısıdır. Tek başına ciddi bir işletme açmak mümkün değildir. Maksimum verimlilikle çalışmaya hazır insanlarla ilişkiler kurmak gerekiyor. Olası risklerin hesaplanması. İş her zaman kayıplarla ilişkilendirilir. Bu alanda istikrarlı bir gelir yoktur. Küresel değişimlere hazırlıklı olmalıyız. Bazen faaliyetin sonuçları beklentilere tam olarak uymayabilir. Yükümlülüklerin yerine getirilmesi. Kulağa ne kadar basmakalıp gelse de, zaman hem müşteriler hem de ortaklar tarafından herkes tarafından takdir edilir. Herkese dikkat etmek, mektuplara cevap vermek, arama yapmak, teslimat programını takip etmek ve sözleşmeyi yerine getirmek zorunludur. Ancak bu şekilde kendinizi müşterinin ihtiyaçlarını karşılayan ciddi bir ortak olarak ilan edebilirsiniz. Müşterinin ne istediği konusunda net bir fikriniz varsa, mal satmak veya hizmet sunmak çok kolay olacaktır. Tüketicinin hangi amaçla geldiğini öğrenmek önemli bir görevdir.

Bir işadamının belirli hedefler koyması, yön ve zaman belirlemesi gerektiği unutulmamalıdır. Aralarında sadece müşterilerin değil meslektaşların da olacağı insanlarla iletişim kurmaya hazır olmanız gerekiyor. Herkes için doğru taktiği seçmeniz ve her duruma tepki verebilmeniz gerekiyor.

girişimciliğe ilk adımlarGirişimcilikte İlk Adımlar

Deneyim olmadan sıfırdan bir iş kurmak mümkün mü?

Sorunun cevabını hemen veriyoruz; bu mümkün. Net bir plan hazırlamak, mevcut fırsatları dikkate almak ve bütçeyi belirlemek önemlidir. Kendi işiniz, başlangıç ​​​​sermayesinin her zaman yardımcı olmayacağı karmaşık bir alandır. Paraya ek olarak, birkaç faktörün de örtüşmesi gerekir. Acemi bir girişimcinin asıl görevi sunduğu mal veya hizmetlerin ne kadar değerli olduğunu anlamaktır. Aranan bir niş bulmak, çalışanları seçmek ve tam bir döngü düzenlemek gerekiyor. Böyle bir alanda risklerin her zaman mümkün olduğunu unutmamak önemlidir. Tarih, bir süre sonra pazarda liderlik kazanan birçok başarısız startup şirketini biliyor. Psikolojik yönü en maksatlı olanı bile bozabilir. Kendinizi içsel olarak toplamanız ve önümüzdeki zorluklara zihinsel olarak hazırlanmanız gerekir.

“İş köpekbalıkları” belli bir yeteneğe sahip olmanız gerektiğini söylüyor. Doğal yeteneğin yanı sıra insanlarla iletişim kurabilmek ve konuşabilmek iyi olurdu. Neden size geldiklerini ve onlara nasıl yardım edeceğinizi açıkça anlamalısınız. Belirli özelliklere sahip bir ürün satın almak istiyorlarsa onlara en uygun koşulları sunun. Tüketici bir hizmete başvurmuşsa işi maksimum verimle gerçekleştirmeye çalışın. İnsanlara zaman ayırın. Gelecekte iki üç dakika bile sayılacak ve yeni anlaşmalar getirilecek.

İş ve ana işyeri nasıl birleştirilir?

Acemi bir işadamı her zaman daha iyisini nasıl yapabileceğini düşünür. Kendinizi tamamen yeni bir yöne mi adadınız yoksa asıl işinizde kalmaya mı çalışıyorsunuz? Burada bir orta yol bulmanız gerekiyor, çünkü iş geliştirmenin ilk aşamasında her şeyi vererek kendinizi kafanızla havuza atmak iyi bir fikir değil. Bazen girişimci deneyene kadar işine geri dönüş olup olmayacağını bilemediğini unutmamalısınız. Er ya da geç iş gelişiminin tüm boş zamanınızı alacak bir düzeye ulaşacağı gerçeğine hazırlıklı olmanız gerekir. Bu durumda artık paralel çalışmak mümkün olmayacaktır. Yeteneklerinizi yeterince değerlendirin, başarılı insanların geçmişini inceleyin ve kendi başınıza bilinçli kararlar verin. Kişinin kendi işinin etkinliği yalnızca girişimciye bağlıdır. Bu alanda sadece yöne karar vermek yeterli değil, eylemlerinizin sorumluluğunu almanız, sorumluluk almanız ve yavaş yavaş ilerleyebilmeniz gerekiyor.

2 yıl önce güncellendi.

Yorum yapın