YKS Blog

Ardıç Özü ve Bitkisel Kadolin şampuan

Farmakognozi biliminde de belirttiğimiz gibi doğada hayvan ve bitkilerde bulunan ve ilaç sanayinde kullanılan hammaddelerden elde edilen birçok hammadde bulunmaktadır. Konumuz saç olduğundan bu şampuanın hammaddesini şampuan olarak geliştiren Prof. iki yüz yıl önce yaşamış. Dr. Hebra’nın bu şampuanı nasıl geliştirdiğine dair alıntıyı burada paylaşayım.

Prof.Dr. Hebra ardıç çamı ağacının özsuyundan akan katranı kurutarak kaynatarak şampuan yaptı. Hoş olmayan bir kokuya sahip, koyu renkli, ağır bir sıvıdır. Dermatoloji dünyasında bu şampuana bu doktordan dolayı “Savon De Hebra” adı verilmiştir.

Ardıç Özü ve Bitkisel Kadolin şampuanı 1Ardıç Çam Ağacı

Ülkemizde ardıç ekstresi ancak 1982 yılında dermatologlar tarafından kullanılmaya başlanmıştır. Türk dermatologlar; Fransızca Huile De Cade olarak adlandırılan ardıç çamı özünü (Latince Juniperus oxycedrus ağacı) belli bir miktar alkolle eritip sabunla çoğaltarak hastalarına saç ve vücut şampuanı olarak reçete ettiler.

Kardolin Şampuan tamamen ardıç çamı ekstraktından üretilmiş bir şampuandır. Şampuanın yaratıcısı Dermadolin’den tekrar alıntı yapalım.

Kardolin Şampuanı

Dermadolin firmasının kurucusu, söz konusu bitki ekstraktının alkol ve sabun kullanılmadan kullanıldığını söylüyor; Modern kozmetiklerin yıkama hammaddeleri kullanılarak saç derisine veya vücuda uygulanmasını düşündü ve Dermadolin firmasının ilk ürünü olan Kadolin şampuanı üretildi. İçerisine özel parfüm eklenerek kokunun etkisi azaltılmıştır. Ancak durulandıktan sonra koku hiç kalmıyor. Kadolin’de %2 oranında kullanılan Huile De Cade (Ardıç çamı ekstresi), özellikle kepek, yağlı saç ve saç dökülmesinin yanı sıra sedef hastalığına da iyi geliyor.

Exit mobile version