Düzenli olarak temizlenen ve kullanılan mobilyalarda koku oluşmaz. Ancak nemin çok yüksek olduğu bölgelerde mobilyalar nemli kalabilir. Ayrıca uzun süre kapalı kalan odalarda mobilyalarda nem ve küf kokuları oluşmaktadır. Özellikle uzun süreli tatile çıkan aileler bu tür durumlarla daha sık karşılaşıyor. Bu durum ev hayatımızı olumsuz etkileyebilir.
Eski mobilyalarda daha çok karşılaşılan rutubet ve rutubet kokularını nasıl giderebileceğiniz konusunda sizlere birkaç ipucu vereceğiz.
Mobilyalarda Küf ve Nem Kokusunun Giderilmesi
Öncelikle küf ve nem kokusunun olduğu odayı temizlemeden önce havalandırın. Ayrıca bu tür kokulara maruz kalmamak için mobilyalı odaların sık sık havalandırılması da önerilir. Evinizin bulunduğu alan çok nemli ise nem alma cihazı kullanmanız da önemlidir.
Küf ve nem kokuları canlı bakterilerden kaynaklanır. Bu nedenle evinizin hiçbir odasında yiyecek veya artık bırakmayın. Burada beslenen bakteriler mobilyaların içinde yaşam alanı buluyor ve çoğalıyor.
Mobilyalardaki küf kokusunu gidermek için üretilmiş özel mobilya dezenfektanları bulunmaktadır. Bu dezenfektanları kullanarak mobilyalardaki bakteri kolonilerini yok ederek kokunun önüne geçebilirsiniz.
Nem ve küf kokusuna neden olan en büyük etken nemdir. Bu nedenle evinizde veya çalışma alanlarınızda nem oranının %50’yi geçmemesine dikkat edin. Uzun tatile çıktığınızda anahtarınızı bir yakınınıza verin ve odaların en az 2 haftada bir havalandırılmasını sağlayın.
Banyo ve tuvalet gibi nemin en yoğun olduğu alanlar daima kuru tutulmalıdır. Bu sayede bakterilerin çoğalması için uygun ortam yok edilmiş olacaktır.
4 yıl önce güncellendi.