YKS Blog

Retina Dekolmanının Nedenleri Nelerdir? – Bakımlı Kadın

Miyop hastalarda retinanın ince olması nedeniyle retina dekolmanı meydana gelir. Bu sorun özellikle gözlük numarası 6 derecenin üzerinde olan kişilerde daha sık görülmektedir.

Bunun dışında ilerleyen yaş, genetik yatkınlık, göz travmaları, katarakt ameliyatı gibi nedenler de retina dekolmanı nedenleri arasındadır.

Retina Yırtığı ve Ayrılması Nasıl Teşhis Edilir?

Konudaki Başlıklar

Retina Dekolmanı Nedenleri Nelerdir? 1

Retina dekolmanı ve yırtılması kolayca tanımlanabilen bir göz rahatsızlığıdır. Teşhis sırasında gözün içi kolaylıkla incelenir ve gözbebeği boşluklarından yararlanılır. Ayrıca teknolojinin getirdiği kolaylıklardan biri olan göz tomografisinden de retina dekolmanı probleminin tespitinde yararlanılmaktadır.

Retina Dekolmanı Risk Faktörleri Nelerdir?

Sinirlerden meydana gelen retina dekolmanı, göz küresinden ayrıldığı için görme kaybına neden olur. Bu nedenle görme ile ilgili ciddi riskler oluşturmaktadır. En ciddi risk görme kaybıdır.

Retina Yırtığı ve Ayrılması Nasıl Tedavi Edilir?

Retina yırtığı ve dekolmanı ilk olarak teşhis ile teşhis edilir ve hasarın boyutu net bir şekilde görülür. Retina dekolmanı cerrahi müdahale ile tedavi edilir.

Katarakt Tedavisi Nedir?

Katarakt, gözde meydana gelen ve görmeyi olumsuz yönde etkileyen ciddi bir göz hastalığıdır. Bu nedenle hastalar doğru tedavi yöntemleriyle tedavi edilir. Katarakt tedavisi günümüzde mümkün olsa da teknolojik cihazların kullanımıyla kolaylaşmaktadır.

Katarakt ameliyatı deneyimli göz doktorları tarafından yaklaşık 30 dakikada yapılan bir işlemdir. Gözde meydana gelen ve görme bozukluğuna neden olan katarakt günümüzde tedavi edilebilen bir göz hastalığıdır. Katarakt, rutin göz muayeneleri sırasında ya da kontroller sırasında ağrı şikayeti nedeniyle ortaya çıkar.

Bunun dışında hastalık şu şekilde belirtiler verir; Bulanık, puslu ve sisli görme, okuma gibi aktivitelerde sorun yaşama, göz seviyesinin sürekli değişmesi, ışığa karşı hassas olma ve renkleri soluk görme. Bu tür şikayetlerde ve ileri derecede görme bozukluklarında katarakt ameliyatı kaçınılmaz hale gelir.

Katarakt Ameliyatı Ne Zaman Gereklidir? Kim Olmalı?

Kişinin yaşam kalitesinin düşmesi ve bulanıklığın artması sonucunda katarakt ameliyatı yapılmaktadır. Bu nedenle bu tür sorun yaşayan kişilerin ameliyat olup göz sağlığına yeniden kavuşması gerekmektedir.

Katarakt Nasıl Oluşur? Belirtiler nelerdir?

Katarakt, daha çok yaşlıların hastalığı olarak bilinen bir göz kusurudur. Dolayısıyla oluşumunun temel nedeni yaşın ilerlemesi ve göz merceğinin şeffaflığını kaybetmesidir. Görülen başlıca belirtiler ışığa karşı hassasiyet, gece görmede zorluk yaşama, bulanık ve zayıf görmedir.

Katarakt Çeşitleri Nelerdir?

Göz sağlığını tehdit eden katarakt, farklı isimlerle türlere ayrılmaktadır. Kataraktın nükleer katarakt, kortikal katarakt, arka subkapsüler katarakt ve konjenital katarakt gibi türleri vardır.

Makula Deliği Nedir?

Retinada görmeyi sağlayan bölgeye makula deliği adı verilir.

Makula Deliğinin Aşamaları Nelerdir?

Rutin göz muayenesi sırasında makula deliği tanısı konur. Maküla deliği erken dönemde tedavi edilirse iyi görme oranı artar. Ancak geç dönemde tespit edilen makula deliği, gözde kalıcı hasara neden olabilir.

Makula Deliği Kimlerde Görülür?

Bu göz hastalığı çoğunlukla 50 yaş üstü bireylerde görülür. Bunun nedeni ise yaş ilerledikçe gözdeki yağ tabakasının makuladan ayrılmasıdır.

Makula deliğinin belirtileri nelerdir?

Makula deliği sorunu yaşayan kişilerde görmede azalma, görme bozukluğu gibi şikayetler yaşanmaktadır. Daha sonraki aşamalarda hastalar yüzleri net görememe ve görme sisteminde lekeler oluşması gibi sorunlarla karşılaşırlar.

Makula Deliği Teşhisi Nasıl Konur?

Keskin görmeyi sağlayan makula deliğinin tanısı gözbebeklerine yerleştirilen damlalar yardımıyla konur. Tanı özel lensler kullanılarak yapılan göz tomografisi kullanılarak konur.

3 yıl önce güncellendi.

Exit mobile version