Cipro, solunum sistemi enfeksiyonları, sinüzit ve orta kulak iltihabı başta olmak üzere birçok farklı bakteriyel enfeksiyonun tedavisinde kullanılan florokinolon grubu bir antibiyotik ilaçtır. Florokinolonlar, farklı özelliklere sahip bakterilere etki etme kabiliyetine sahip nispeten yeni antibiyotik ilaçlardır.
Aktif Madde
Konudaki Başlıklar
Aktif madde her tablette 500 mg siprofloksasindir. İlacın etken maddesi olan siprofloksasin, fluorokinolonlar adı verilen bir antibiyotik grubunun üyesidir ve bu gruba ait antibiyotikler, bakterilerdeki DNA yapısını bozarak bakterilerin çoğalmasını önleyici ve yok edici etkiye sahiptir.
Neden?
Cipro Kullanım Alanları
Bu antibiyotiğin kullanıldığı başlıca durumlar şunlardır;
• Yetişkinlerde solunum yolu enfeksiyonları
• Uzun süreli ve tekrarlayan sinüzit veya bademcik iltihabı
• Böbrek ve idrar yolu enfeksiyonu
• Belsoğukluğu
• Prostatit ve diğer genital organ enfeksiyonları
• Kemik ve eklem enfeksiyonu
• Yumuşak doku enfeksiyonu
• Sindirim sistemi enfeksiyonları ve karın zarı iltihabı (peritonit)
Cipro Nasıl Kullanılır?
Cipro antibiyotik doz ayarlaması enfeksiyonun şiddetine ve seyrine göre doktorunuz tarafından yapılır. Uygun dozdaki ilacı her gün aynı saatte, aç veya tok karnına, bol su ile yutunuz. İlaç süt, yoğurt gibi süt ürünleri veya mineral içeren içeceklerle birlikte alınmamalıdır.
Gebelik kategorisi “C”dir. Bu nedenle hamile ve emziren kadınlarda çok gerekli olmadıkça kullanılması önerilmez.
İlaçlar – Vitamin Takviyeleri ile ilgili kategorimize göz atmanızı öneririz.
Eşdeğer İlaçlar
Eşdeğerleri Ciflosin, Ciprasid, Cipr0cam, Cipr0ktan, Ciprolaks, Cipronatin, Cipropol, Ciproxin, Flotik, Loxasid, Novarex, Proxacin, Quinox, Rofacid, Roflazin, Roxin, Sanset, Selfflex Ciprasel, Siflox, Siplone, Siprobel, Siproject, Siprosan, Sloxacin, Ufexil Vonecip şeklinde sıralanabilir.
Yan Etkiler
En sık görülen yan etkiler ishal, bulantı, eklem ağrısı ve çocuklarda görülen eklem iltihabıdır. Bunlar ilacın hafif yan etkileridir. İlacın daha az görülen ve daha ciddi yan etkileri; eklem ağrısı, kas iltihabı, mantar enfeksiyonları, baş ağrısı, baş dönmesi, karın ağrısı, uyku bozuklukları, iştah kaybı, kandaki beyaz kan hücreleri olan eozinofillerin sayısında artış, Kan şekeri dengesizlikleri, Kaşıntı, kurdeşen, kalın bağırsak iltihabı, kafa karışıklığı, kaygı, halüsinasyonlar, his kaybı ve depresyon gibi durumlar. Bu istenmeyen etkilerden herhangi birini fark ettiğinizde ilacı kullanmayı bırakınız ve en yakın sağlık kuruluşuna başvurunuz.
Güncel Fiyat
500 mg 14 film kaplı tabletin 2020 güncel satış fiyatı 19,33 TL’dir.
2 yıl önce güncellendi.