Damar Tıkanıklığı Nedir?
Konudaki Başlıklar
Ateroskleroz, arterlerin içinde plak birikerek kan akışını engelleyen ve kalp krizi veya felce yol açan bir hastalıktır. Aterosklerozun nedeni yetersiz beslenme, tütün kullanımı, aşırı kilo ve hatta genetik olabilir. Bu hastalığın belirtileri genellikle kişide anjina (egzersizle ortaya çıkan göğüs ağrısı) nedeniyle göğüs ağrısı, kalp kasına oksijen açısından zengin kan sağlayan koroner arterlerin daralması nedeniyle nefes darlığı veya birinde uyuşma olduğunda fark edilir. taraf. Vücudunuz şah damarının tıkanmasından kaynaklanıyor. Ateroskleroz belirtileri ayrıca bağırsaklardaki bakteriyel fermantasyona bağlı olarak artan gaz üretiminin neden olduğu karın şişkinliğini de içerebilir. Bu yazımızda damar tıkanıklığı tedavisinde Kakule bitkisinin faydalarından bahsedeceğiz. [1]
Damar Tıkanıklığının Belirtileri
Ateroskleroz, genellikle kolesterol plaklarının birikmesi nedeniyle arterler daraldığında ortaya çıkan kronik inflamatuar bir durumdur. Bu hastalık, kalp krizi veya felç dahil olmak üzere organ hasarına yol açabilecek kas veya organ gibi vücuttaki dokulara kan akışını ve oksijen tedarikini sınırlar. Tıkanıklığın belirtileri şunları içerir:
Göğüs ağrısı (anjina)Kol(lar)da uyuşukluk; Merdiven çıktıktan sonra ani halsizlik Öne eğilirken sırtta rahatsızlık (siyatik) Özellikle geceleri eklemlerde ağrı; el ve ayak parmaklarında hassas eklem tepeleri; boyun tutulması; Parmak eklemlerinde şişlik, Beyin damar tıkanıklığı, görme, konuşma bozukluğu ve baş ağrısı varsa Nefes darlığı
Kakule Bitkisi Nedir?
Kakule Bitkisi sürünen gövdeli otsu bir bitkidir. Yapraklar ince bir şekilde bölünmüştür ve bitkiler, yaz başlarından sonbahar sonlarına kadar uzun sapların ucunda şemsiye benzeri kümeler halinde büyüyen küçük beyaz veya pembe çiçekler üretir. Damar Tıkanıklıklarında bitkisel tedavi olarak kullanılabilir.
Kakule, eski çağlardan beri tıbbi bir madde olarak kullanılmış ve günümüzde birçok uygulamaya sahip olmaya devam etmektedir. Kalp aktivitesini düzenlerken ve karaciğer hücrelerinde aşırı kolesterol üretimini azaltırken sağlıklı kan basıncı seviyelerinin korunmasına yardımcı olan özellikleri nedeniyle Ateroskleroz semptomlarının tedavisinde özellikle faydalıdır. Antioksidan etkileri aynı zamanda arter duvarlarında damar tıkayan plak oluşumuyla ilişkili inflamasyonun azaltılmasına da yardımcı olur.
Kakule Bitkisi Nasıl Yetiştirilir?
Kakule bitkisinin yetiştirilmesi zor değildir ancak ilk hasattan önce en az bir veya iki yıl gerekir.
Kakule tohumları yaklaşık 24 saat suda bekletildikten sonra gübreyle zenginleştirilmiş, iyi drenajlı toprağa ekilerek çoğaltılır. Bitkiler yeterli güneş ışığı ve temiz hava aldığı sürece kış aylarında serada yetiştirilebilir. Ayrıca periyodik sulamaya ihtiyaç duyarlar, bu nedenle tabanlarının yakınında her zaman suyla dolu bir tabak bulunduğundan emin olun. Bitkiler çiçeklenmeye başladıktan sonra daha az sıklıkta sulama yapılmalıdır, çünkü bu çiçeklerin erken dökülmesine neden olur. Meyve olgunlaşmaya başladıkça buharlaşmanın artması nedeniyle düzenli sulamaya devam edilmesi gerekir.
Kakule bitkisini yetiştirmek istemiyorsanız hazır olarak satın alabilirsiniz.
Ateroskleroz Tedavisinde Kakule Bitkisi Nasıl Kullanılır?
Ateroskleroz için bitkisel tedavi uygulanabilir, Ateroskleroz en sık görülen kardiyovasküler hastalık şeklidir ve 40 yaş üstü Amerikalıların en az %20’sini etkilemektedir.
Kakule, yüksek kolesterol seviyeleri, zayıf dolaşım, kalp yetmezliği (koroner arter hastalığı) gibi aterosklerozla ilişkili semptomları azaltmaya yardımcı olan bir tür bitkisel tedavidir.
Kakule bitkisi, anti-inflamatuar özelliklere sahip olduğu gösterilen terpenoidler adı verilen bileşikleri içerir ve bunların, iltihaplanma kabiliyetine katkıda bulunduğuna inanılır.
Tıkanmış arterlerden şikayetçi olan hastalar, vücuttaki toksinleri atmak için Kakule kullanabilirler. Her gün bir bardak kakule çayı için veya yemeğinize ekleyin. Kaynar suya bir çay kaşığı öğütülmüş kakule ekleyin ve içmeden önce beş dakika demlenmesini bekleyin. Alternatif olarak burnunuzun altına yaklaşık iki çay kaşığı koyarak taze kakule kullanabilirsiniz. Kakule tozunu soluyabilirsiniz (hapşırmayın!)
Diğer Tedavi Yöntemleri
Ateroskleroz tedavileri diyette değişiklik, düzenli egzersiz ve sigarayı bırakmayı içerebilir. Aterosklerotik plaklar anjiyoplasti veya bypass ameliyatı ile cerrahi olarak çıkarılabilir.
Ateroskleroz: Damarların sertleşmesi