dantel modelleri

Dövme Bakımı Nasıl Yapılmalı? – Bakımlı Kadın

Dövmenin yapım süreci kadar dövme bakımı ve süreci de önemlidir. Bakımı doğru yapılmayan dövmeler estetik olmayan sonuçlara neden olabilir. Bugün bu içeriğimde dövme bakımının nasıl yapılması gerektiğini deneyimlerime dayanarak anlatacağım.

Dövme BakımıDövme bakımının nasıl yapılacağı hakkında genel bilgi

En güzel yazılı dövme modelleri ve anlamları için ilgili konumuzu okuyabilirsiniz.

Dövme Bakımının Temel Aşamaları Nelerdir?

Konudaki Başlıklar

Yeni dövme yaptırılan dövmenin bakımı dövme biter bitmez başlar. İlk bakım dövme sanatçısı tarafından yapılır. Bundan sonraki süreçle ilgili birçok fikir ayrılığı var. Çoğu dövme sanatçısı farklı yöntemler kullanarak bakım yapılmasını önerir. Ancak bu tedavilerin temel bir planı vardır. Dövme yaptırdıktan sonra iyileşme sürecinde yapılması gerekenler şunlardır:

Dövmeli Bölgenin Sterilizasyonu

Dövme yaptırma, vücuda zarar vererek kalıcı iz bırakma işlemidir. Bu nedenle dövmeniz yapım aşamasından sonra açık bir yaradır. İltihaplanırsa, en iyi ihtimalle görsel olarak çirkin hale gelebilir. En kötü senaryoda uzuv amputasyonu söz konusudur. Bu nedenle dövme sanatçıları, yaptıkları dövmeyi, çalışmaları biter bitmez tokatlayarak silerler. Bu sprey genellikle antibakteriyel sabun ve su karışımı içerir.

Dövme Bakımı Nasıl Yapılmalıdır? 1

Dövmeli Bölgenin Nemlendirilmesi

Dövme nemli tutulmazsa çatlayabilir. Dövme yapmanın en önemli püf noktası kabukların çatlamaması ve soyulmamasıdır. Bu nedenle çeşitli kremler yardımıyla bölge nemlendirilir. Bu işlem genellikle dövme stüdyolarında Vazelin ile yapılır.

Dövmeli Bölgenin Aletle Kapatılması

Bu adımda henüz çok taze olan yara kapatılır. Dövme stüdyosundan çıkıp eve ulaşana kadar yaranın kapalı kalması tavsiye edilir. Toz ve ince parçacıklar gibi iltihaba neden olabilecek maddelerin önlenmesi amacıyla kullanılır. Ayrıca dövme yapılan bölge kıyafet altındaysa doğrudan temas kaşıntı ve ağrıya neden olabilir. Dövmenin kapatılması bu durumun önüne geçmektedir.

Bu tedavi kişiye dövme stüdyosundan çıkmadan önce uygulanır. Dövme yapılan alanın kapatılması isteğe bağlıdır ve tüm dövme sanatçıları bunu tavsiye etmez. Bazı sanatçılar uygulamazken, bazı sanatçılar da belirli sürelerle uygulanmasını önerebiliyor.

Dövme salonundan çıktıktan sonra dövmenizin düzgün bir şekilde iyileşmesini sağlamak için bazı sorumluluklarınız olacaktır.

Evde Dövme Bakımı Nasıl Yapılır?

Evde dövme bakımı, dövmenin yapıldığı bölgeye, dövmenin yapıldığı mevsime ve dövmecinizin tavsiyelerine göre değişiklik gösterebilir. Dövmenin genel ihtiyacı temizlik ve nemdir. Aynı zamanda dövmenin kabukları da soyulmamalıdır. Soyulan kısımlarda renk soluklaşır. Kabuklar kendiliğinden düşmelidir. Dövmeyi tahriş etmemeye dikkat etmek çok önemlidir.

El Bölgesindeki Dövmenin Bakımı Nasıl Yapılır?

El dövmeleri bakımı en zahmetli dövmelerden bazılarıdır. Kusursuz bir şekilde bakımı yapılsa bile sızıntı yapabilir ve birkaç seans daha gerektirebilir. El dövmelerinin bakımıyla ilgili birkaç ipucu var.

İlk hafta ellerinizi suya sokmamalısınız. Dövmenizi nazikçe nemlendirmelisiniz. Kabuklarını asla soymamalısınız. Dövme iyileştikten sonra dövme sanatçınızı arayıp bir seans daha gerekip gerekmediğini sormalısınız.

Yaz aylarında el dövmesi yapılmamalıdır. Mümkünse güneşin olmadığı ve terlemenin olmayacağı bir mevsimde yapılmalıdır.

Vücuttaki Dövmenin Bakımı Nasıl Yapılır?

Vücut dövmeleri el ve ağız gibi bölgelere göre daha kolay iyileşir ve daha az zahmetlidir. Vücut dövmelerinin bakımı dövme sanatçınızın tavsiyelerine bağlıdır, ancak bazı genel kurallar vardır.

Dövme sanatçısı dövmeyi bir aletle (streç film, büyük boy su geçirmez bantlar vb.) kapatmışsa dövmenin açılması gerekir. Dövme sanatçınız kapalı kalmasını önerdiyse dövmeniz iyileşene kadar aç – nemlendir – kapat döngüsünü tekrarlamalısınız.

Aç-nemlendir-kapat döngüsünde en önemli şey nemlendirmedir. Kişisel deneyimime göre bu konuda en iyi işi yapan krem ​​Vazelindir. Vazelin cilt tarafından emilmediği için dövmeyi uzun süre korur ve dövmenin kapatılmasına gerek kalmaz. Aynı zamanda çok yağlı bir ürün olduğundan dövmenin uzun süre nemli kalmasını sağlar. Ancak Bepanthol gibi besleyici kremler de kullanılabilir. Bu kremler bazı kişilerin dövmelerinin solmasına neden olabilir. Vazelin’de böyle bir sorun yoktur.

Dövme iyileşene kadar bölgeye su değdirilmemesi de önemlidir. İlk iki gün duş alınmaması önerilebilir. İlerleyen dönemde dövmenin üzerine kalın bir tabaka Vazelin uygulayıp duş alabilirsiniz. Bu sayede dövmenize su temas etmeyecektir. Duş sırasında bu bölge fırçalanmamalı veya sabunlanmamalıdır.

Dövmenin günde bir veya iki kez sterilize edilmesi tavsiye edilir. Ancak bu bir zorunluluk değildir. Kendi dövmelerimde bu tavsiyeye uymamama rağmen herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Yaz aylarında yapılan dövmeler için bu tavsiyeye uyulmalıdır. Dezenfektan karışımını Activex ve su ile elde edebilirsiniz. Yıkama sırasında dövmeye asla baskı uygulanmamalıdır. Kabuklanma başladıktan sonra bu işleme son verilmelidir.

Dövmenin İyileşmesi Kaç Gün Sürer?

Dövmenin iyileşme süresi kişiden kişiye değişmektedir.

Genel ortalama on beş gün ile bir ay arasındadır.

Uygun bakım ve kişinin vitamin ve mineral değerleri dövmenin iyileşme süresini etkileyecektir. Dövmenin üzerinde kabuk kalmayıncaya kadar nemlendirme ve sudan korumaya devam edilmelidir. Dövme kurudukça krem ​​sürülmelidir. Gün içinde belirli bir sayı yoktur.

3 yıl önce güncellendi.

Yorum yapın