Düşük karbonhidratlı diyet, kilo vermenin ve sağlığınızı iyileştirmenin sağlıklı bir yoludur; aynı zamanda kalp hastalığı, diyabet ve kanser riskinizi de azaltabilir! Bu diyetin nasıl çalıştığını öğrenmek için okumaya devam edin, böylece sizin için doğru olup olmadığı konusunda bilinçli bir karar verebilirsiniz…
Karbonhidratlar vücudun ana enerji kaynağıdır. Ekmekler, makarnalar ve sebzeler de dahil olmak üzere birçok gıdada bulunurlar. Karbonhidratlar, İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana birçok insanın temel gıdası olmuştur. Ancak teknoloji ve beslenme bilimindeki gelişmeler sayesinde artık karbonhidratların herkes için iyi olmayabileceğini biliyoruz.
Düşük karbonhidratlı diyetler en popüler ve tartışmalı diyet trendlerinden biridir. Bu yazı, düşük karbonhidratlı bir diyetin nasıl çalıştığını, bu diyetle ne yemeyi bekleyebileceğinizi ve vücudunuz için güvenli olup olmadığını ele alacaktır.
Düşük karbonhidrat diyetinin ilk adımı karbonhidrat alımını azaltmaktır. Bir kişi bunu daha fazla protein ve yağ yiyerek veya günlük rutininde beyaz ekmeği ekşi mayayla (daha az karbonhidrat içeren) değiştirmek, beyaz pirinç yerine kahverengi pirinci seçmek, tatlıyı atlamak vb. gibi küçük değişiklikler yaparak yapabilir.
Düşük karbonhidratlı diyetin faydaları nelerdir?
Konudaki Başlıklar
-Düşük karbonhidratlı diyetler yüksek tansiyonu, kötü kolesterol seviyelerini ve trigliseritleri düşürmeye yardımcı olabilir.
-Düşük karbonhidratlı diyetler aynı zamanda kilo vermenize de yardımcı olabilir çünkü daha uzun süre tok kalmanızı sağlar.
-Düşük karbonhidratlı bir diyet diğer diyet türleri kadar keyifli olmayabilir ancak uzun vadede genellikle daha sürdürülebilirdir.
Vücut enerji için karbonhidratları nasıl kullanır?
Karbonhidratlar sağlıklı beslenmenin önemli bir parçasıdır. Vücudunuza, beyni ve kasları beslemek ve yemekten sonra tok hissetmenizi sağlamak için kullanılan enerji için glikoz sağlarlar. Vücudunuz karbonhidratları tahıllar, meyveler, sebzeler ve süt ürünleri gibi diyet kaynaklarından veya egzersize yanıt olarak kas glikojenini parçalayarak alır.
Düşük karbonhidrat diyeti nedir?
-Düşük karbonhidratlı diyet, genellikle kilo verme amacıyla karbonhidrat alımını kısıtlayan bir beslenme planı türüdür.
-Düşük karbonhidratlı bir diyet tipik olarak karbonhidratları günde 100 gramın altına düşürür; Bu, insülin seviyelerini düşürerek, kan şekerini düşürerek ve açlığı bastırarak kilo vermenize yardımcı olabilir.
Düşük karbonhidrat diyeti listesi
düşük karbonhidrat diyeti 7
Düşük karbonhidratlı diyette yenecek yiyecekler
Düşük karbonhidratlı diyette kaçınılması gereken yiyecekler
Düşük karbonhidratlı bir diyet yapıyorsanız hangi yiyeceklerden kaçınmanız gerektiğini bilmek önemlidir. Düşük Karbonhidrat Diyeti, günde 20 gram veya daha az karbonhidrat almayı hedefleyen, en popüler düşük karbonhidratlı diyetlerden biridir.
Düşük karbonhidratlı kişilerin kaçındığı bazı yaygın yiyecekler şunlardır: meyvelersebzeler (yeşil fasulye hariç)patates,mısır,şeker,pasta,pirinç ve diğer tahıllar
Birçok insanın karbonhidratları azaltmaya çalıştığı bir sır değil. Düşük karbonhidratlı diyetler son birkaç yılda giderek daha popüler hale geldi ve bunun iyi bir nedeni var: Kilo kaybına yardımcı olabilir, iltihaplanmayı azaltabilir ve sağlık açısından uzun bir fayda listesi sağlayabilirler. Ancak her diyette olduğu gibi düşük karbonhidrat rejimini uygularken kaçınmanız gereken bazı yiyecekler vardır. İşte düşük karbonhidratlı bir diyette kaçınılması gereken yüksek karbonhidratlı yiyeceklerden sadece birkaçı (ve bu listeler tahıl gibi şeyleri bile içermiyor!): ekmekler, makarnalar, pirinç ve patates.
Karbonhidrat Diyeti Yapan İnsanların Yorumları
yeme alışkanlıklarını kökten değiştirdi, her türlü ekmeği *, tatlıları, makarnaları, hamur işlerini, kısmen birçok meyve ve kuruyemişleri en az 6 ay boyunca insan hayatından çıkardı, bira ve şarabı yasakladı, ancak yine uzun bir süre boyunca rakı ve diğer damıtılmış içeceklere izin verdi * zaman. Bir zamanlar doktorların karşı çıktığı, ancak son zamanlarda tıp camiasında yaygın olarak kabul gören ve 6 ayda 25 kilo vermemi sağlayan, ızgara et yemeyi öneren bir diyet türüdür.
@deepdiver
Fazla karbonhidrat tüketmek fazla kilolara neden olsa da fazla kiloların kalp-damar hastalıklarına yol açacağı bilinmelidir.
Karbonhidratların vücuda alındığında beyindeki zevk merkezlerini uyararak bağımlılığa neden olabileceği ve tüketen kişinin kendisini daha iyi hissetmesini sağladığı da araştırmalarla kanıtlanmıştır.
@mestefe
3 yıl önce güncellendi.