Tiroid bezi hastalıkları konusunda uzmanlaşmış hekimlerin sıklıkla tercih ettiği bir ilaç olan Euthyrox, tüm dünyada güvenle kullanılıyor. Genellikle tiroid bezi yeterince çalışmadığında hipotiroidi adı verilen klinik tablo ortaya çıkar.
Tiroid bezi nodüllerinden biri olan guatr hastalığında da benzer belirtiler görülse de uzman hekimler hastalarına ötiroks ilacını reçete edebilmektedir. Piyasada çeşitli preparatlarda bulunan bu ilaçları hastaların doktorların önerdiği dozlarda kullanmaları gerekmektedir. Aksi takdirde tiroid bezindeki patolojiler tüm vücudu etkileyecek ve birçok sistem zarar görecektir. Çünkü tiroid hormonu eksikliği ciddi hastalıklara yol açmaktadır.
İlacın düzenli kullanılmaması durumunda hastalarda tiroid bezi patolojilerinin yanı sıra birçok sistemik hastalık da ortaya çıkabilmektedir.
Eutiroks
Kullanım Alanları
Konudaki Başlıklar
Tiroid bezi hastalıkları, tiroid bezi kanserleri ve nodül guatr gibi durumlarda uzman hekimler tarafından hastalara reçete edilebilecek bu ilaç hormon preparatıdır.
İlacı tiroid hormonu eksikliği için kullanırsanız vücudunuzda herhangi bir eksiklik yaşamazsınız. Çünkü bu ilacı kullanarak tiroid hormonunu yerine koyacaksınız.
Aktif Madde
Euthyrox ilacının aktif maddesi levotiroksin sodyumdur. İçerisinde birçok yardımcı madde bulunsa da bunlardan en önemlisi mannitoldür.
Eşdeğerler
Levotiroksin, levotiroks, tefor duotab.
Yan Etkiler
Tüm dünyada tiroid bezi patolojilerinde güvenle kullanılan euthyrox ilacı kullanıldığında, çok sık olmasa da yüzde ve ciltte döküntüler, baş ağrıları ve mide-bağırsak sistemi patolojileri ortaya çıkabilmektedir.
Fiyat
Euthyrox ilacının 2019 yılı güncel fiyatı 6,60 TL’dir.
Kullanıcı Yorumları
Mide bulantısı, kusma, kulak çınlaması, kalp çarpıntısı, ateş basması ve ağızda iğrenç, metalik bir tat bırakması gibi korkunç yan etkileri olan ve yan etkileri tedavinin ilk 2 ayında geçmeyen bir ilaçtır. kullanmak. 6 aydır kullanıyorum
https://eksisozluk.com/entry/21347067
Dozajıyla hayat kurtarma ve hayat kurtarma kapasitesine sahip sentetik bir tiroid hormonudur.
Dozun fazla olması kalp çarpıntısına neden olur; çok düşük olması ise sürekli uyku hali, tembellik ve uyuşukluğa sebep olur. Herhangi bir tiroid hastalığına yakalanmış kişinin ömür boyu 6 ayda bir kan tahlili yaptırması ve TSH, T3 ve T4 seviyelerini ölçmesi gerekir. Harici ilaçların dozu da endokrinolog tarafından ayarlanmalıdır. Mümkünse sabahları aç karnına almak ve içtikten yaklaşık 45 dakika sonra kahvaltı yapmak idealdir.
İlaç dozajındaki değişikliklerin vücutta hissedilmesi en az iki hafta alır. Bugün alınan ilaç iki hafta sonra vücut tarafından kullanılıyor ve etkileri ancak o zaman hissedilmeye başlıyor.
https://eksisozluk.com/euthyrox–1534816