İbucold C Nedir? – Bakımlı Kadın

Ibucold C, adından da anlaşılacağı gibi, soğuk algınlığı tedavisinde kullanılan, analjezik, antipiretik ve antiinflamatuar tablet formunda bulunan bir ilaçtır.

Ne için ve hangi durumlarda kullanılır?

Konudaki Başlıklar

Antiviral ve antibakteriyel hastalıkların tedavisinde. Soğuk algınlığı tedavisinde. Sinüzitten kaynaklanan baş ağrısı gibi durumlarda. Grip gibi hastalıkların neden olduğu geniz akıntısının giderilmesine yardımcı olur. Ateş ve ağrılı hastalıkların semptomlarının hafifletilmesinde. Kalıcı ateşi azaltmada. Farenjit tedavisinde. Kas ve eklem ağrılarının giderilmesinde. Başa Dön Kovid 19 vakalarında semptomların hafifletilmesine yardımcı olduğu gözlemlenmiş ancak kesin bir sonuç elde edilememiştir.

Bu tür rahatsızlıklarınızda İbucold C tableti doktorunuzdan reçeteli veya reçetesiz olarak eczanelerden satın alabilirsiniz. Ayrıca ilacı eczanelerden almaya da dikkat etmelisiniz. Çeşitli internet sitelerinde, aktarlarda ve marketlerde bulunabileceğinden ve bu tür yerlerde sahte formlar bulunabileceğinden dikkatli olmalısınız.

Ibucold C Nasıl Kullanılır?

İbucold C doktorunuzun önerdiği şekilde kullanılmalıdır. Genellikle günde 2 doz halinde alınan Ibucold C, bol su ile aç karnına içilmelidir. Beş günden fazla kullanılmamalıdır. Kısa sürelerle alınması uygundur. İlacın endikasyonlarından biri sizde olsa bile mutlaka doktorunuza danışmalı ve tavsiye edildiği şekilde almalısınız.

Kullanırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Eğer Ibucold C tablet veya muadillerine karşı bilinen bir alerjiniz varsa kesinlikle kullanmamalısınız. Eğer şeker hastasıysanız doktorunuza danışmalısınız. Böbrek yetmezliği veya karaciğer yetmezliği gibi organ yetmezliğiniz varsa bu organlar ilacın dolaşıma girmesini sağladığından kullanılması uygun değildir. Hamileler ve emziren anneler doktor kontrolünde kullanmalıdır. Kan pıhtılaşma sorununuz varsa kanın pıhtılaşma süresini etkilediği için Ibucold C kullanılmamalıdır.

Yan etkileri nelerdir?

Bulantı, kusma, şişkinlik, ishal, kaşıntı ve döküntü gibi cilt bozuklukları, ağızda kuruluk hissi, mide ağrısı, görme hassasiyeti, halsizlik, böbrek rahatsızlıkları, nefes darlığı, üşüme ve titreme gibi solunum bozuklukları ortaya çıkabilir. Bu tür sorunlar ortaya çıktığında en kısa sürede ilacı kullanmayı bırakmalı ve en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalısınız.

Yorum yapın