Nasonex burun spreyi, mevsimsel alerjik rinit olarak da bilinen saman nezlesi ve burun polipleri gibi çeşitli rahatsızlıklara bağlı burun akıntısı, hapşırma, burun iltihabı, burun tıkanıklığı ve kaşıntı gibi semptomları hafifletmek ve tedavi etmek için kullanılır. İlacın burun içinde oluşan poliplerin küçültülmesine de etkisi vardır.
Nasonex Spreyi
Nasonex’in Aktif Maddesi Nedir?
Konudaki Başlıklar
Nasonex, her spreyde aktif madde olarak 50,00 mikrogram mometazon furoat monohidrat içerir. Mometazon furoat, burundaki iltihaplı durumları, kaşıntıyı ve tıkanıklığı gidermede etkili olan “Kortikosteroidler” adı verilen ilaç grubuna ait bir etken maddedir.
Nasonex Sprey Kullanım Alanları
Nasonex burun spreyinin doktorlar tarafından reçete edildiği başlıca durumlar şunlardır:
• Saman nezlesine (mevsimsel alerjik rinit) bağlı hapşırma ve burun akıntısı gibi semptomların giderilmesi ve önlenmesi.
• Burun mukozası üzerinde küçük oluşumlar olan burun poliplerinin neden olduğu iltihap ve burun tıkanıklığı tedavisinde ve poliplerin küçültülmesinde.
• Yıl boyunca devam eden burun iltihabı (rinit) semptomlarının hafifletilmesinde ve tedavisinde.
Nasonex Sprey Nasıl Kullanılır?
Şikayetinize göre doktorunuz günlük dozajı ve tedavi süresini belirleyecektir. Doktorunuz aksi bir tedavi planlamadığı sürece, 12 yaş üstü çocuklar ve yetişkinler için ilaç genellikle günde bir kez her burun deliğine iki püskürtme şeklinde uygulanır.
İlaç her kullanımdan önce iyice çalkalanmalıdır. İlaçlama yapılmayacak burun kapatılarak önce bir buruna, daha sonra ilaçlama yapılacak burun kapatılarak diğer buruna iki kez olmak üzere iki kez uygulanmalıdır.
Nasonex gebelik kategorisi “C”dir. Sadece doktorun gerekli gördüğü durumlarda kullanılmalıdır.
Nasonex Benzeri İlaçlar
Nasonex burun spreyine eşdeğer ilaçlar Etacid, K-Allexin, Momecon, Mometix AQ, Monaliz, Myrey, Nazofix, Nazoster, Rinose, Risonel olarak sıralanabilir.
Nasonex Sprey Yan Etkileri
Nasonex’in yan etkileri görülme sıklığına göre burun kanaması, üst solunum yolu enfeksiyonu, boğaz tahrişi ve baş ağrısı olarak sıralanabilir. İlacın nadir olarak bildirilen ciddi yan etkileri ise; Tat ve koku bozuklukları, burun içi uygulama sonrası gelişen ani aşırı duyarlılık reaksiyonları (bronş spazmı, nefes darlığı gibi), burun kıkırdaklarının delinmesi, göz içi basıncında artış, anafilaksi ve ciltte kaşıntı ve döküntü (anjiyoödem). Bu tür istenmeyen etkiler fark ederseniz ilacı kullanmayı bırakın ve doktorunuza danışın.
Nasonex Fiyatı
Nasonex 50 mcg 140 doz burun spreyinin 2020 güncel satış fiyatı 25,03 TL’dir.
İlaç-krem kategorisindeki diğer konularımıza da göz atabilirsiniz.