dantel modelleri

Oroferon Nedir – Kullanımı ve Kullanıcı Yorumları

Oroferon demir eksikliğine bağlı halsizlik, solgunluk, kolay yorulma ve kan seviyesinin düşük olması gibi durumlarda sıklıkla reçete edilen bir ilaçtır.

Oroferon Aktif Madde

Konudaki Başlıklar

Her tablet 270 mg Demir Sülfat etken maddesi içerir. Bir demir bileşiği olan etken maddesi 80 mg demir içermektedir. Demirli demir bileşiklerinin emilimi ferrik bileşiklere göre daha iyi olduğundan kana geçen Oroferon miktarı daha fazladır.

Oroferon Kullanım Alanları

Oroferon vücudun demir ihtiyacının karşılanmasına yardımcı olur. Kan hücrelerinin üretimi için demir bileşiği gereklidir. Diyetle alınan demir eksikliğini tolere etmek için kullanılır.

Kan kaybı, adet görme, hamilelik ve emzirme gibi durumlarda demir ihtiyacı artar. Bu eksikliğin kansızlığa neden olmasını önlemek için doktorlar tarafından demir takviyeleri reçete edilir.

Oroferon nedir - kullanımı ve kullanıcı yorumları 1

Oroferon Eşdeğerleri

Aynı etken maddeye sahip bir diğer depo demir ilacı ise Tardyferon’dur.

Yan Etkiler

Oroferon ilacının yan etkileri şu şekildedir;

Demir vücut için gerekli olmakla birlikte yüksek dozda alındığında zehirli bir bileşiktir. Demir ilaçları doktorun önerdiği dozajda kullanılmalıdır.

Tek bir tablet günlük dozu aşabileceğinden 6 yaş altı çocuklarda kullanılmaz. Doz aşımı durumunda veya nefes darlığı, döküntü, bayılma, yanma gibi etkiler ortaya çıkarsa ilacı kullanmayı bırakın ve vakit kaybetmeden doktorunuza başvurun.

Oroferon’un sık görülen yan etkileri genellikle tedavinin başlangıcında ortaya çıkar ve zamanla kaybolur. Yaygın yan etkiler aşağıdaki gibidir:

Kabızlık, şişkinlik Karın ağrısı, bulantı İshal Dışkı renginde değişiklik

İlacın nadir ve daha ciddi yan etkileri kusma, kaşıntı, döküntü, mide enfeksiyonu ve gırtlak ödemidir.

Fiyat

Oroferon 30 tablet ve 1 kutu ilacın 2023 satış fiyatı 55,52 TL’dir.

Kullanıcı Yorumları

İlacı kullanan kişilerden gelen yorumlara bakacak olursak bunlar;

Hamilelik ve emzirme gibi demir ve folik asit ihtiyacının arttığı durumlarda ve hafif demir eksikliği anemilerinde kullanılan bir ilaçtır.

Demir eksikliği tedavisi ilacı. Özellikle aç karnına kullanılması mümkün ise yemeklerden 1 saat önce alınmalıdır. En az 3 ay kullanmak gerekiyor elbette, eğer durumun stabil ve iyi kalmasını istiyorsak 6 ay kullanmamız gerekiyor.

https://eksisozluk.com/entry/88387415

oroferon deposu

Oroferon Deposu Nedir? Ne için?

Normal reçeteli ilaçlar kategorisinde anemi tedavisinde kullanılan bir ilaçtır ve Ferrous sülfat (Demir (2) sülfat) etken maddesini içerir. Her kutu 30 draje-tablet olarak satılmaktadır. Her drajede 80 mg Demir sülfat bulunur. Doktor tarafından reçete edilir ve demir eksikliği durumlarında kullanılır.

Nasıl Kullanılır?

6 yaş ve üzeri çocuklarda ve yetişkinlerde kullanılabilir. Doktorunuz tarafından farklı şekilde ve dozda önerilmediği sürece;

Anemi Tedavisinde

6+ çocuklarda günde 1 tablet, 10+ çocuklarda ve yetişkinlerde günde 2 tablet (80×2= 160 mg) kullanılabilir. Bunların dışında hamileliğe bağlı kansızlığı önlemek için; Hamileliğin 4. ayından itibaren günde 1 draje/tablet veya 2 günde bir 1 tablet/tablet kullanılabilir.

Anemi Tedavisinde

Vücudun demir depolarını normal seviyelere getirebilmek için doktorunuzun önerdiği süre boyunca kesintisiz olarak kullanmalısınız. Günlük dozlarınızı aksatmadan ve önerildiği şekilde almazsanız kansızlığınız tam olarak iyileşmeyebilir.

Uygulama Yöntemi

Yemekler sırasında veya sonrasında bir bardak su ile ağızdan alınır. Ağızda tutulmadan, çiğnenmeden, emilmeden su ile yutulmalıdır.

Organ Yetmezliği Tedavisi Görenlere

Karaciğer ve böbrek yetmezliği tedavisi görenler Oroferon Depo’yu doktorlarının tavsiyesi dışına çıkmadan kullanabilirler.

Oroferon Deposunun Yan Etkileri Nelerdir?

Diğer tüm ilaçlarda olduğu gibi Oroferon Depot Draje’nin içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde bazı yan etkiler ortaya çıkabilir. Çok yaygın ile çok nadir (10 ila 10.000 hastada) arasında ortaya çıkan bazı yan etkiler aşağıda sıralanmıştır.

Yaygın Yan Etkiler (100 Hastada 1)

Şişkinlik hissi Kabızlık İshal Bulantı Dışkı renginde değişiklik (bu normaldir)

Yaygın Olmayan Yan Etkiler (1000 hastanın 1-10’unda görülebilir)

Laringeal Ödem (Gırtlakta şişlik) Kusma ve Hazımsızlık Midede yanma Kaşıntı ve deri döküntüleri Bazı alerjik reaksiyonlar

Tüm bunların dışında Oroferon Depot çiğnendiğinde veya emildiğinde yanlış kullanıma bağlı olarak dişlerde renk farklılıkları oluşabilir. Yutma güçlüğü çeken hastalarda ve yaşlılarda hapın boğaza sıkışıp yemek borusunda yara oluşturması veya soluk borusuna kaçması durumunda bronşlarda doku hasarı ve ölüm meydana gelebilir.

2 yıl önce güncellendi.

Yorum yapın