dantel modelleri

Tuz Çeşitleri ve Yararları – Bakımlı Kadın

Tuz, insan vücudunun işlevlerini sürdürmesi için gerekli besinlerden biridir. Doğada doğal olarak bulunan basit bir kimyasal bileşikten oluşur. İnsanlık tarihine baktığımızda, yiyecekleri korumak için etkili bir şekilde kullanıldığını görebiliriz.

İnsan vücudu protein, yağ, karbonhidratlar, su, kalsiyum, fosfor, sodyum, klorür, potasyum, kükürt ve magnezyum içerir. Sodyum, klorür, potasyum ve kalsiyum gibi iyonlar vücudun elektrolit dengesini korumada aktif bir rol oynar. Bu iyonlar belirlenen oranlardan daha az veya daha fazla ise, çeşitli bozukluklara neden olabilir. Bu iyonlardan sodyum ve klorür tuzda bol miktarda bulunur. Çeşitli nedenlerle vücutta azalan bu iyonlar, tuz tüketerek vücuda azalabilir ve emilebilir. İnsan sağlığına katkısının yanı sıra, çeşitli alanlarda malzeme olarak da kullanılır. Bu durumu tek bir kelimeyle özetlememiz gerektiğinde, “hayatın çok fazla lezzeti olmalı” diyebiliriz.

Kullanıldığı alanlar kadar çok tuz çeşidi vardır. Tuz türleri içeriğine göre isimlere ayrılır.

Tuz türleri nelerdir?

Konudaki başlıklar

Dikkatimizi Dünya kaynaklarına çevirdiğimizde, çeşitli yöntemler kullanarak madenler, göller ve denizler gibi noktalardan tuz elde edebiliriz. Yiyecek lezzet veya korumak için üretilen ve çeşitli alanlarda başka amaçlar için kullanılacak tuz; Renk, doku, şekil, koku, tat ve boyutu değişebilir.

Mutfak tutkunlarının bilmesi gereken tuz türleri sofra tuzu, deniz tuzu, kaya tuzu, Himalaya tuzu, pembe tuz ve terbiyeli tuzdur.

Sofra tuzu nedir?

Sofra tuzu, en çok duyduğumuz ve kullandığımız tuz türlerinden biridir. Diğer tuz ailesinden daha fazla sodyum klorür içerir. Buharlaşma yöntemi kullanılarak çeşitli kaynaklardan elde edilir. İyotlu tuz, iyot ilave edilerek elde edilir. Her iki türü de piyasada bulmak mümkündür. İhodulanmamış tuz tüketmeniz gerekiyorsa, iyotsuz yazdığına dikkat etmelisiniz. Bu tür tuzu doğrudan tüm tariflerde ve masanızda kullanabilirsiniz.

Deniz tuzu nedir?

Tuz Tipleri ve Faydaları 1

İnsanlık tarihine baktığımızda, deniz tuzunun eski zamanlardan beri çeşitli nedenlerle kullanıldığını görebiliriz. Adını aldığı deniz suyundan elde edilir. Mineral içeriği, tuzun sağlandığı deniz kaynağına bağlı olarak değişebilir. Deniz tuzu, insan vücudu için kalsiyum, magnezyum, potasyum, brom, iyot ve brom gibi önemli mineral tipleri içerir. Bugün, banyolarda, kozmetiklerde ve endüstride ve mutfakta kullanılmaktadır.

Kaya tuzu nedir?

Tuz Tipleri ve Faydaları

Mineraller açısından çok zengin olan bu tip tuz, doğal olarak yeraltından katı ve büyük parçalar halinde ekstrakte edilir. Herhangi bir işlemden geçmeden kullanıma hazır tüketiciye sunulur, sadece ideal boyutlara getirmek için parçalanır. Kaya tuzu genellikle uzun süre bozulmadan yiyecekleri korumak için kullanılır. Konserve işlemi sırasında turşu gibi fermente veya sezon dışı yiyecekleri tüketmek için bir bileşen olarak kullanılır. Mutfaktaki tariflerinizde aroması sofra tuzundan daha baskın olduğu için bu ürünü az miktarda kullanmalısınız. Aksi takdirde, yemeklerinizde çok güçlü bir tuz tadı yaşayabilirsiniz.

Pembe tuz nedir? Rengi neden beyaz değil?

Sofra tuzu ile neredeyse aynı özelliklere sahip olan bu pembe tuz, doğal yapısında bulunan demir oksit sayesinde renklendirilir.

Himalaya tuzu nedir?

saman pembe tuz

Sofra tuzu ile karşılaştırıldığında, bu tip tuz daha keskin bir aromaya sahiptir ve daha az sık kullanılan özel bir üründür. Doğal yapısında bulunan mineral zenginliği nedeniyle insan vücudu için faydalıdır. Tuzun vücutta su tuttuğu bilinmesine rağmen, bu ürünün tam tersidir. Yavaş çözülen yapısı nedeniyle, nişasta gibi suda çözülebilir ve doğrudan tariflerde kullanmak yerine gıda karışımına dahil edilebilir. Diğer ürünlere kıyasla daha az miktarda eklemek lezzet eklemek için yeterlidir. Isı tutma özelliği nedeniyle dekoratif bir lamba olarak kullanılabilir. İyileştirici özellikleri, doğal bakım ürünlerine ve banyo suyuna eklenerek vücuda emilebilir.

Tüm tuz türlerini incelemek için Hayfene’nin web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

2 yıl önce güncellendi.

Yorum yapın