Bu içeriğimizde evinizde bakımını yapabileceğiniz 10 farklı ve en kolay saksı çiçek çeşidini ve isimlerini sizler için derlemeye çalıştık. İçeriğimiz sürekli güncellenmektedir
Küçük adımlarla çiçeğinizi sağlıklı hale getirebilirsiniz. Saksı çiçekleri için en önemli işlemler şunlardır:
Evinizdeki güllerin boyunları bükülüyorsa önce sıcak suda, sonra soğuk suda ıslatın. Etkisini göreceksiniz. Saksı çiçeklerinizde solucan ve böceklerden sıkıldıysanız sigara küllerinizi saksıya koyabilirsiniz. Böylece çiçekteki solucanlar ve böcekler çiçekten uzak duracaktır. Sulamanızda soğuk su kullanmayın. Bunun lekelere ve morluklara neden olduğu kanıtlanmıştır. Bu nedenle sulamada oda sıcaklığında kireçsiz su kullanmaya dikkat edin. Saksı değişimi çok önemlidir. Bunun için yeni saksıyı önceden temizleyip havalandırmanız gerekir. Bitkilerinizin konumu çok önemlidir. Sürekli başka bir yere taşımanız bitkiye zarar verecektir. Bitkinin uzun süre kalabileceği yerler bulmalısınız.
Evde Bakılması En Kolay 10 Saksı Çiçek Türü ve Adı
Açelya Çiçeği: Yarı gölge alanlarda yaşayabilen bu bitki sıklıkla tercih edilmektedir. Bunun sebeplerinden biri de sık sulama gerektirmemesidir. Ayda 2-3 kez sulamak yeterlidir. Ancak güneşli bir yere koyarsanız haftada 1-2 kez vermeniz gerekecektir.
Akşam Zaferi Çiçeği: Gün batımına yakın açan bu çiçek sabaha doğru solar. Çiçeğin 2 günde bir sulanması gerekir. Kesinlikle toprağı kurutmamalısınız. Ne kadar iyi bakarsanız, size o kadar güzel görünecektir.
Antoryum Çiçeği: Bakımı basit çiçeklerden biridir. Ev ve ofis ortamlarına çok iyi uyum sağlarlar. Doğrudan güneş ışığı almamalıdır. Yazın haftada 3 kez, kışın ise 10 günde bir sulanmalıdır.
Aslanağzı Çiçeği: Çok çeşitli renklere sahip olan bu çiçek, hafif kokulu ve hoş görünümlüdür. Sulama da basittir. Toprak kurudukça su verilmelidir. Çok güneş ışığı alan bir yerde ise her gün sulanmalıdır.
Poinsettia: Kırmızı ve yeşili birleştiren harika çiçeklere sahip bir bitkidir. Bu çiçeğin haftada iki kez sulanması yeterlidir. Kış aylarında bu süre 10 güne kadar çıkabilmektedir.
Ateş Çiçeği: Maksimum 20-25 santimetre yüksekliğe ulaşan ateş çiçeği haziran ayında çiçek açar ve iyi bakıldığı takdirde aralık ayına kadar çiçeklerini gösterebilir. Ateş çiçeğini toprağı kurudukça sulamak yeterlidir.
Begonvil Çiçeği: Ege ve Akdeniz bölgelerinin vazgeçilmezlerinden biri olan bu çiçek, güneşi ve suyu çok sever. Toprağı kurudukça sulamak yeterlidir. Bu çiçeğin önemli özelliklerinden biri de böcek içermemesidir.
Begonya Çiçeği: Oldukça dayanıklı ve bir o kadar da narin bir bitki olan begonyanın 2 günde bir sulanması gerekmektedir. Kışın haftada bir kez sulamak yeterli olacaktır. Begonya çiçeği yetiştirirken farklı çiçek türleri ile temastan kaçınmalısınız.
Pipo Çiçeği: Gösterişli bir çiçeğe sahip olmak istiyorsanız pipo çiçeği tam size göre. Yüksekliği 1 metreye kadar ulaşabilen bu çiçeğin toprağı kurudukça sulanması yeterlidir.
@tumayaltinsoy
Cam Güzellik Çiçeği: Mevsim çiçeklerinden biri olan cam güzellik çiçeği ev ortamında pek yetişmez. Bu nedenle balkon ve bahçelerde yetiştirilmesi gerekmektedir. Sulamaya gelince toprağın kurumaya yaklaştığı dönemde sulanması yeterlidir.
Çuha çiçeği: Soğuk hava koşullarından pek etkilenmeyen bir çiçek olan çuha çiçeği -35 dereceye kadar dayanabilmektedir. Soğuğa dayanabildiği kadar sıcağa da dayanamaz. Sıcak yerlerde sağlıklı büyüyemezler.
Kasımpatı Çiçeği: Gülden sonra en çok görülen çiçeklerden biri olan kasımpatı, Atatürk’ün en sevdiği çiçeklerden biridir. Dünyanın her yerinde kolaylıkla yetiştirilebilmesi, tanınmasını kolaylaştırmıştır. İç mekanlarda da yetişebilen krizantem, güneş ve su dışında hiçbir şeye ihtiyaç duymaz.
Orkide Çiçeği: Bu çiçeği beslerken şeffaf bir saksıya ihtiyaç vardır. Bunun nedeni çiçeğin köklerinin de güneşten beslenebilmesidir. Orkide Çiçeği besin ihtiyacının yaklaşık %80’ini güneşten ve havadan alır.
Ortanca Çiçeği: Doğrudan ışığa ihtiyaç duymayan bu çiçek dolaylı ışıkla da büyüyebilir. Çok sıcak ya da soğuk havalarda kalmamalı. Sadece toprağı sulamak yeterli değildir. Su bitkinin her yerine ulaşmalıdır.
Sardunya Çiçeği: Balkonunuzda yetiştirmek için ideal çiçeklerden biri olan bu çiçeğin hoş bir kokusu vardır. Çoğaltılması kolay olan bu çiçek, güneş ve su ile hızla büyüyebilmektedir.
Telgraf Çiçeği: Ülkemizde yaygın olarak yetiştirilen bu çiçeğin bakımı oldukça kolaydır. Toprağı kurudukça sulamak yeterlidir. Fazla su vermemelisiniz. Bu bitki için tehlike oluşturur. Evcil hayvanlar için tahriş edici olabilir. Bu yüzden onları uzak tutmalısınız.
Yılbaşı Çiçeği: Kasım, Aralık ve Ocak aylarında görülebilen bu çiçek her zaman açmayabilir. Açıldığı takdirde çok güzel bir manzara oluşacaktır. Atatürk çiçeği uzun ömürlü ve dayanıklıdır. Bu özelliği de tercih edilmesinde önemli rol oynuyor.
Guzmania Çiçeği: Pembe ve kırmızı tonlarındaki bu çiçeğin bakımı kolaydır. Gölge ve aydınlık alanları seven Guzmania çiçeğinin 2 günde bir sulanması gerekmektedir. Kış aylarında bu süre haftada 2 güne indirilebilir. Aşırı sulama da zararlı olacaktır. Bu yüzden dikkatli olmalısınız.
Çift Yucca Çiçeği: Ev ve iş ortamlarında sıklıkla kullanılan ve her an görebileceğiniz bir bitkidir. Yarı gölge bir yerde yaşayabilen bu bitkinin yaz aylarında haftada iki kez sulanması yeterli olacaktır. Kışın haftada 1’e düşürülebilir.
Yucca Çiçeği: Her ortama uyum sağlaması nedeniyle her yerde görebileceğiniz bu bitki, oturma odası bitkileri arasında yer almaktadır. Bu bitkinin çürüyen yaprakları haftada bir kez makasla kesilmeli ve yönü değiştirilmelidir.
Difenbahia Çiçeği: Geniş ve uzun yaprakları vardır. Bakımı kolay olan bu bitkinin rüzgarda bırakılmaması gerekir. Yaprakları başka şeylerle çarpışmamalı. Yazın haftada iki kez, kışın ise haftada bir kez sulamak yeterlidir.
Kraton Çiçeği: Direkt güneş ışığına ihtiyaç duymayan bu bitki karanlık bölgelerde kalabilir ve herhangi bir sorun yaratmaz. Yaz aylarında haftada iki kez sulanabilir. Kışın haftada bir kez sulamak yeterli olacaktır. Toprağın nemine bakmalı ve sulama günlerini buna göre ayarlamalısınız.
Şeflera Çiçeği: Süs bitkisi olan bu bitki karanlık bölgelerde daha iyi yetişir. Yılda bir kez mineral ve vitamin desteği ile uzun yıllar dayanabilen bir bitkidir.
Barış Çiçeği: Uzun yeşil yaprakları ve beyaz çiçekleriyle görenleri şaşırtan bu çiçek suyu çok seviyor. Barış çiçeğinizi yılda iki kez susuz ve güneşsiz bırakmalısınız.
Kedi Pençesi Çiçeği: Çiçekleri gündüzleri açar ve güneş battığında ölür. Yani çiçeğin ömrü bir gündür. Ertesi gün farklı bir çiçek açıyor. Bu çiçek yaz aylarında yetiştirilebilen ve ekim ayına kadar varlığını sürdürebilen bir çiçektir.
4 yıl önce güncellendi.